Sikeresen lezárult a „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” című program

2023. május 31-én zárult a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt sikeres pályázat „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” című programja.

13 programot szerveztünk 2022. szeptemberétől, a szülőklubok mellett Családi karácsony, Családi tavaszi nap, kirándulás voltak a szervezett események.

A szülők támogatása, a közösség fejlesztése tudja azt a támogató közeget nyújtani, ami társadalmi szinten jelenleg nem elérhető a szülők számára. Ezért nagyon fontos ezt biztosítani évről évre.  A szülőcsoport támogatása mindig több szinten, sokféle módszerrel és a résztvevők igényeire való tekintettel, velük egyeztetve, egyetértésben történik. A facilitáló munka arra halad, amerre a csoport haladni szeretne. Reagál a felmerült igényekre, megerősíti a tagokat és a közösséget. Hosszútávon az a célja, hogy a szülők minél önállóbban legyenek képesek és hajlandóak az érdekeik képviseletére. Ebben az évben az egyes csoportalkalmak már spontán indultak, a közös problémákat és az egyéni gondokat egyaránt fel tudják hozni a résztvevők. Kialakult az alkalmaknak egy spontán forgatókönyve. Ebbe a forgatókönyvbe illesztettük be a tervezett témákat. A csoport figyelemmel kíséri a szűkebb és tágabb sorstársi közösséget érintő eseményeket, ezekkel kapcsolatban válaszokat fogalmaz meg, aktivitásokat kezdeményez.

Tapasztalat, hogy a nehézségeknek mindig újabb és újabb formával kell megküzdeni egyénileg és a közösség szintjén is – ebben segíti a tagokat ez a rendszeres találkozás.

Nagyon szépen köszönjük a programokon a Fejlesztő Gondozó Központba járó súlyosan fogyatékosok szüleinek a részvételt az eseményeken, bízom abban, hogy szívesen jöttetek, jól éreztétek Magatokat, és sikerült néhány órára kikapcsolódni.

Köszönjük szépen a pályázatot kiíróknak a támogatást!