Közösségi nyaralás Balatonmáriafürdőn 2023

Alapítványunk a Belügyminisztérium, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a NEA, az MVM XPERT Zrt, a XV. Kerületi Önkormányzat, az ÉTA Országos Szövetség, az Ilyés Marci Rászorultakat Segítő Alapítvány és a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány támogatásával 2023. július 22-28 között mentálhigiénés tréniggel egybekötött nyaralást szervezett, amelyen 16 súlyosan, halmozottan fogyatékost, illetve 4 autista gyermekét gondozó család tudott részt venni.

Idén sikerült segítséget kérni, két gyógypedagógus hallgató segítette a szülőket a gyermekeik ellátásában, felügyeletet láttak el, szórakoztatták a fogyatékosokat, játszottak velük, fejlesztő foglalkozásokat tartottak.

A mentálhigiénés tréningen a fő témakör a Balaton és a retró volt, így egyben a legtöbb idős szülőben megelevenítették a régmúlt emlékeit. A játékos feladatokat nagyon élvezték a szülők, a kreatív tevékenységek közül pedig az egyik sikeres alkotásuk a saját emlékkönyvük elkészítése vitte a slágert. Volt olyan feladat, amikor régi, retró slágereket is ki kellett találni.

Többször szerveztünk közös főzést, amelyben szinte mindenki részt vett, és élvezték a közös tevékenységet, majd az elkészített ételeket. Főztünk csirkepörköltet tésztával, tojásos lecsót, sütöttünk palacsintát több mint 50 főre. Kétszer is elmentünk a Florida fagyizóba, amely a Balaton egyik legjobb fagyizója.

Szülinaposokat is köszöntöttünk, ők is kaptak tortának kinevezett édességet gyertyával, közösen, énekkel köszöntöttük őket.

Csodálatos hat napot töltöttünk együtt akadálymentes környezetben, a Balaton partján.

A csoport jó hangulatát két kutya, egy szakállas agáma és egy kanári is segítette.

Lizikénk mondta: szeretnék itt lakni úgy, hogy mindannyian ide költöznétek és együtt legyünk!

Ebben a mondatban benne volt a csapat összetartása, az elfogadás, a segítség nyújtása, a támogatás, egy csodálatos közösség kialakulása.

Köszönjük a támogatásokat!