Otthonukban élő magas támogatási szükségletű (súlyosan, halmozottan fogyatékos – SHF) személyek gondozása

Készítette:

  • Balogh Réka
  • Kovács Éva
  • Némethné Varga Viktória
  • Sándorné Nagy Tünde

Köszönjük Schilling Magdolna segítségét.


Súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtt személyek komplex mozgásfejlesztése, mozgásos képességeinek szintentartása (II. rész)

Ingyenesen letölthető szakmai segédanyag, az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA) támogatásával.


Súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtt személyek szabadidejének eltöltésére alkalmas eszközök, tevékenységek

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján fogalmazódott meg az igény arra, hogy összegyűjtsük azokat a tevékenységeket, amelyek jól használhatóak a mindennapok során a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltéséhez akár egyéni, csoportos vagy intézményi keretek között súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek esetében.

Jelen esetben azokat a tevékenységeket soroljuk fel, amelyek az Alapítvánnyal együttműködve valósulnak meg a FENO-ban, tehát a lista nem teljes.

A kiadványt készítette: Némethné Varga Viktória


Súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtt személyek komplex mozgásfejlesztése, mozgásos képességeinek szintentartása

A magas támogatási szükségletű személyek, köztük a súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek életében rendkívüli szerepe van a mozgásnak, a mozgásképesség, -készségek fejlesztésének, szintentartásának, főként idősebb korban. Ehhez a tevékenységhez készült el Alapítványunk felkérésére egy szakmai anyag, amelyet othon is biztonsággal használhatnak a családok és persze a szakemberek is.