A 2023-2024 tanév utolsó szülőcsoportja

Ma délután Szülőklubot tartottunk, amely a Belügyminisztérium, és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt sikeres pályázat „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” című programja. Ez volt az utolsó szülőklub a 2023-ban indult programból. Ma is rengeteg megbeszélni valónk volt. Sokat beszélgettünk a fogyatékost gondozó családokban élő testvérek helyzetéről, a szülők tapasztalatairól.

Az elmúlt 13 szülőklubon sok témát érintettünk. Hogyan tudunk kikapcsolódni a mindennapi mókuskerékből, jogi eseteket dolgoztunk fel, hogyan támogathatjuk egymást, milyen veszteségeink vannak, mi segíthet a megbírkózásban. Mi az ami összekapcsolja a mi közösségünket, mi erősíti, milyen ellátások léteznek, hogyan lehet igénybe venni, milyen a jó kommunikáció oda-vissza. Mi az önbecsülés, önbizalom, amire büszkék vagyunk, és ami segít a nehézségek ellenére. De voltunk együtt múzeumban, és rendeztünk két vidám, fergeteges családi napot, egyet karácsonykor, egyet pedig tavasszal.

A szülők örülnének, ha ősszel folytatódna a szülőklub, mert számukra, a közösség számára nagyon sokat jelent az együtt töltött idő, a beszélgetések.

Köszönjük a pályázat kiírójának a lehetőséget!